Keskustelun säännöt

Kaikki kommentit menevät moderointijonoon. Jos ne noudattavat alla olevia sääntöjä, ne julkaistaan.

Tärkein sääntö: Tämä blogi on kuin kirjoittajien koti. Haluamme herättää keskustelua, mutta toivomme, että lukijat käyttäytyisivät kuin olisivat vieraita kirjoittajien kodissa, eli kohtelisivat meitä kunnioituksella. Mikään ei velvoita meitä julkaisemaan vihamielisiä kommentteja omassa blogissamme. Jos haluat haukkua meitä, tee niin omassa blogissasi, älä täällä.

Keskustelun säännöt:
1. Tutustu feminismin perusteisiin. Finally, A Feminism 101 Blog selvittää monia yleisiä feminismiin liitettyjä stereotypioita ja harhaluuloja. Jos sinun esimerkiksi tekee mieli sanoa, että feministit syrjivät miehiä sukupuolen perusteella, lue tämä.

2. Tämä blogi on suunnattu feministeille ja muillekin ihmisten välistä tasa-arvoa kunnioittaville, feminismiin positiivisesti suhtautuville henkilöille. Kommentteja, joissa haukutaan feminismiä/feministejä, ei julkaista. Meitä ei myöskään kiinnosta riidellä netissä siitä, tarvitaanko feminismiä. Tätä blogia ei olisi perustettu, elleivät blogin pitäjät olisi vakaasti sitä mieltä, että feminismiä tarvitaan.
(Esimerkki feminismin haukkumisesta: Panun kommentit tässä kirjoituksessa)

3. Blogin pitäjät kannattavat kaikkien ihmisten välistä tasa-arvoa. Rasistisia, misogynistisia, homofobisia, transfobisia jne. kommentteja ei julkaista.

4. Ihmisiä sorretaan monin eri tavoin. On tärkeää taistella kaikkia syrjinnän muotoja vastaan, mutta on täysin epäproduktiivista riidellä siitä, ketä syrjitään eniten. Jos kirjoitus koskeen johonkin ryhmään kohdistuvaa sortoa, kommenteissa ei ole tarkoitus listata ketä kaikkia muita sorto mahdollisesti koskee.

5. Kommentoi kirjoitusta, älä vie keskustelua sivuraiteille. Lue Derailing for Dummies, joka listaa monta hyvää tekniikkaa jolla keskustelun voi viedä sivuraiteille. Älä käytä niitä.

6. Jos kommentillasi voi pelata bingoa, emme julkaise sitä, paitsi ehkä vittuilumielessä.

7. Älä taistele olkinukkeja vastaan. Jos olet erimieltä kirjoituksesta, kerro ihmeessä miksi, mutta älä sorru ”kaikki feministit aina”-tyyliseen argumentaatioon. Lue kirjoitus, ja varmista että argumenttisi perustuvat siihen mitä kirjoituksessa lukee, eikä siihen mitä kuvittelet meidän ajattelevan.

8. Pidätämme oikeuden muuttaa näitä sääntöjä.